ACTIVITATE

ASOCIAȚIA FURNIZORILOR DE SCHEME DE ÎNCERCĂRI DE CAPABILITATE

Dintre activitățile principale în care AFSIC a fost partener amintim:

Cea de a 7-a ediție a "International Profeciency Testing Conference" (PT-Conf), organizată de către CEPROCIM SA și AFSIC (Asociația Furnizorilor de Scheme de Încercări de Capabilitate) în cooperare cu Universitatea Agora din Oradea, sub auspiciile Ministerului Cercetării și Inovării, a avut loc la Oradea, România în perioada 10-13 septembrie 2019. La conferință au participat un număr de cca. 65 de specialiști din Arabia Saudită, Australia, Belgia, Brazilia, Republica Cehă, Franța, Germania, Italia, Norvegia, Polonia, Portugalia, România, Serbia, Slovacia, Marea Britanie, Statele Unite ale Americii și un reprezentant UE.

În data de 14 iunie 2018 a avut loc la Mamaia, România, Seminarul aniversar - "30 de ani de Încercări interlaboratoare pentru ciment" la care au participat factori interesați din institute de cercetare (INCD URBAN INCERC Cluj-Napoca, INCDPM București și CEPROCIM), fabrici de ciment (HOLCIM - ROMÂNIA, CRH Medgidia, CRH Hoghiz, RECYFUEL HeidelbergCement Group Fieni, CEMROM Constanța), întreprinderi de prefabricate și de construcții (ELPRECO Craiova, CELCO Constanța) alte entități (Agenția Națională Anti-Doping București ) precum și seniorii pensionari angrenați de-a lungul vremii în această activitate. Sponsorii evenimentului au fost: HeidelbergCement Romănia și HOLCIM (ROMÂNIA).

În perioada 03(04-06) octombrie 2017 a avut loc la Cluj-Napoca a șasea ediție a conferinței "International Profeciency Testing Conference" (www.pt-conf.org) organizată de către CEPROCIM SA și AFSIC (Asociația Furnizorilor de Scheme de Încercări de Capabilitate) în cooperare cu INSTITUTUL NAȚIONAL DE CERCETARE-DEZVOLTARE ÎN CONSTRUCțII, URBANISM ȘI DEZVOLTARE TERITORIALĂ DURABILĂ URBAN-INCERC, filiala Cluj-Napoca, sub auspiciile Ministerului Cercetării și Inovării. La conferință au participat cca. 80 de specialiști din 22 de țări (Australia, Belarus, Belgia, Brazilia, Canada, China, Republica Cehă, Germania, India, Irak, Iran, Italia, Polonia, Portugalia, România, Serbia, Slovacia, Coreea de Sud, Thailanda, Marea Britanie și Statele Unite ale Americii).

5th "International Profeciency Testing Conference" (www.pt-conf.org), Timișoara, (15)16-18 septembrie 2015, organizată de CEPROCIM SA și AFSIC în parteneriat cu Universitatea Politehnică Timișoara (www.upt.ro) și MEN (Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice) (www.research.edu.ro). La conferință au participat cca. 120 de specialiști din 27 de țări (Australia, Belgia, Canada, Republica Cehă, China, Croația, Elveția, Filipine, Franța, Germania, India, Iran, Italia, Kazahstan, Lituania, Luxemburg, Marea Britanie, Olanda, Polonia, Portugalia, Republica Kosovo, România, Serbia, Spania, Sri Lanka, Turcia și SUA).

A 25-a ediție a Seminarului național "Încercări interlaboratoare" desfășurat în data de 19 septembrie 2013, la Brașov la care au participat cca. 25 de specialiști reprezentând institute de învățământ superior și de cercetare, fabrici de ciment, întreprinderi de prefabricate, trusturi de construcții hidrotehnice, trusturi de construcții civile și industriale, întreprinderi de construcții, producători și utilizatori de adezivi pentru plăci ceramice.

4th "International Profeciency Testing Conference" (www.pt-conf.org), Brașov, (17)18-20 septembrie 2013, organizată de CEPROCIM SA și AFSIC în parteneriat cu Universitatea Transilvania din Brașov (www.unitbv.ro) și Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu (www.ulbsibiu.ro), cu suportul MEN (Ministerului Educației Naționale) (www.research.edu.ro). La conferință au participat cca. 100 de specialiști din 22 de țări (Australia, Belgia, Brazilia, Bulgaria, Canada, Republica Cehă, China, Coreea de Sud, Croația, Estonia, Finlanda, Germania, Japonia, Letonia, Lituania, Marea Britanie, Polonia, Portugalia, România, Spania, SUA).

3rd "International Profeciency Testing Conference" (www.pt-conf.org), Iași, (27) 28-30 septembrie 2011, organizată de CEPROCIM SA în parteneriat cu Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu (www.ulbsibiu.ro), cu suportul ANCS (Autoritatea Națională pentru Cercetare Științifică) (www.ancs.ro). La conferință au participat cca. 80 de specialiști din 21 de țări (Anglia, Austria, Australia, Belarus, Belgia, Bulgaria, China, Estonia, Franța, Germania, Hong Kong, Japonia, Lituania, Mexic, Olanda, Portugalia, România, Suedia, Thailanda, Turcia, și SUA).

A 22-a ediție a Seminarului național "Încercări interlaboratoare" desfășurat în perioada 10-11 iunie 2010, la Sibiu la care au participat cca. 40 de specialiști reprezentând institute de învățământ superior și de cercetare, fabrici de ciment, întreprinderi de prefabricate, trusturi de construcții hidrotehnice, trusturi de construcții civile și industriale, întreprinderi de construcții, producători și utilizatori de adezivi pentru plăci ceramice.

2nd "International Profeciency Testing Conference" (www.pt-conf.org), Sibiu (15)16-18 septembrie 2009, organizată de CEPROCIM SA în parteneriat cu Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu (www.ulbsibiu.ro), cu suportul ANCS (Autoritatea Națională pentru Cercetare Științifică) (www.ancs.ro). La conferință au participat cca. 110 de specialiști din 22 de țări (Anglia, Argentina, Australia, Belgia, Canada, Republica Cehă, China, Croația, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Japonia, Malaezia, Olanda, Portugalia, Republica Moldova, România, Spania, Suedia, Ungaria, SUA).

A 20-a ediție a Seminarului național "Încercări interlaboratoare pentru ciment" desfășurat în perioada 5-6 iunie 2008, la Mangalia la care au participat cca. 60 de specialiști reprezentând institute de învățământ superior și de cercetare, fabrici de ciment, întreprinderi de prefabricate, trusturi de construcții hidrotehnice, trusturi de construcții civile și industriale, întreprinderi de construcții în general.

1st "International Profeciency Testing Conference" (www.pt-conf.org), Sinaia 11-13 octombrie 2007, organizată de CEPROCIM SA, sub egida Ministerului Educației și Cercetării - Program CEEX. La conferință au participat cca. 150 de specialiști din 26 de țări (Anglia, Australia, Belgia, Bulgaria, China, Croația, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Irlanda, Israel, Lituania, Norvegia, Olanda, Portugalia,

Photos