ACTIVITATE

ASOCIATIA FURNIZORILOR DE SCHEME DE INCERCARI DE CAPABILITATE
Dintre activitatile principale în care AFSIC a fost partener amintim:

1st International Proficiency Testing Conference (www.pt-conf.org), Sinaia   11-13 octombrie 2007, organizata de CEPROCIM SA, sub egida Ministerului Educatiei si Cercetarii - Program CEEX. La conferinta au participat cca. 150 de specialisti din 26 de tari (Anglia, Australia, Belgia, Bulgaria, China, Croatia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Irlanda, Israel, Lituania, Norvegia, Olanda, Portugalia, Romania, Rusia, Spania, Suedia, Turcia, Ucraina, Ungaria, USA)

A 20-a editie a Seminarului national Incercari interlaboratoare pentru ciment desfasurat în perioada 5-6 iunie 2008, la Mangalia  la care au participat  cca. 60 de specialisti reprezentând institute de învatamânt superior si de cecetare, fabrici de ciment, întreprinderi de prefabricate, trusturi de constructii hidrotehnice, trusturi de constructii civile si industriale, întreprinderi de constructii în general.     

2nd International Proficiency Testing Conference (www.pt-conf.org),  Sibiu (15)16-18 septembrie 2009, organizata de CEPROCIM SA în parteneriat cu Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu (www.ulbs.ro), cu suportul ANCS (Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica) (www.ancs.ro). La conferinta au participat cca. 110 de specialisti din 22 de tari (Anglia, Argentina, Australia, Belgia, Canada, Cehia, China, Croatia, Estonia, Finlanda, Franta, Germania, Japonia, Malaiezia, Olanda, Portugalia, Republica Moldova, Romania,  Spania, Suedia, Ungaria, USA)

A 22-a editie a Seminarului national Incercari interlaboratoare desfasurat în perioada  10-11 iunie 2010, la Sibiu  la care au participat  cca. 40 de specialisti reprezentând institute de învatamânt superior si de cecetare, fabrici de ciment, întreprinderi de prefabricate, trusturi de constructii hidrotehnice, trusturi de constructii civile si industriale, întreprinderi de constructii, producatori si utilizatori de adezivi pentru placi ceramice. 

3rd International Proficiency Testing Conference (www.pt-conf.org), Iasi, (27)28-30 septembrie 2011, organizata de CEPROCIM SA în parteneriat cu Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu (www.ulbs.ro), cu suportul ANCS (Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica) (www.ancs.ro). La conferinta au participat cca. 80 de specialisti din 21 de tari (Anglia, Austria, Australia, Belarus, Belgia, Bulgaria, China, Estonia, Franta, Germania, Hong Kong, Japonia, Lituania, Mexic, Olanda, Portugalia, Romania, Suedia, Tailanda, Turcia, si USA)

4th International Proficiency Testing Conference (www.pt-conf.org), Brasov, (17)18-20 septembrie 2013, organizata de CEPROCIM SA si AFSIC în parteneriat cu Universitatea Transilvania din Brasov (www.unitbv.ro) si Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu (www.ulbs.ro), cu suportul MEN (Ministerului Educatiei Nationale) (www.research.edu.ro). La conferinta au participat cca. 100 de specialisti din 22 de tari (Australia, Belgia, Brazilia, Bulgaria, Canada, Cehia, China, Coreea de Sud, Croatia, Estonia, Finlanda, Germania, Japonia, Letonia, Lituania, Marea Britanie, Polonia, Portugalia, Romania, Spania, SUA).

A 25-a editie a Seminarului national Incercari interlaboratoare desfasurat în data de 19 septembrie 2013, la Brasov  la care au participat  cca. 25 de specialisti reprezentând institute de învatamânt superior si de cecetare, fabrici de ciment, întreprinderi de prefabricate, trusturi de constructii hidrotehnice, trusturi de constructii civile si industriale, întreprinderi de constructii, producatori si utilizatori de adezivi pentru placi ceramice.

5th International Proficiency Testing Conference (www.pt-conf.org), Timisoara, (15)16-18 septembrie 2015, organizata de CEPROCIM SA si AFSIC în parteneriat cu Universitatea Politehnica Timisoara (www.upt.ro) si MEN (Ministerului Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice) (www.research.edu.ro). La conferinta au participat cca. 120 de specialisti din 27 de tari (Australia, Belgia, Canada, Cehia, China, Croatia, Elvetia, Filipine, Franta, Germania, India, Iran, Italia, Kazastan, Lituania, Luxemburg, Marea Britanie, Olanda, Polonia, Portugalia, Republica Kosovo, Romania, Serbia, Spania, Sri Lanka, Turcia si SUA).


În perioada 03(04-06) octombrie 2017 a avut loc la Cluj-Napoca a sasea ediție a conferinței "International Proficiency Testing Conference" (www.pt-conf.org) organizată de către CEPROCIM SA si AFSIC (Asociația Furnizorilor de Scheme de Încercări de Capabilitate) în cooperare cu INSTITUTUL NA?IONAL DE CERCETARE-DEZVOLTARE ÎN CONSTRUC?II, URBANISM ?I DEZVOLTARE TERITORIALĂ DURABILĂ URBAN-INCERC  filiala Cluj-Napoca, sub auspiciile Ministerului Cercetarii si Inovarii. La conferința au participat cca. 80 de specialisti din 22 de  tari (Australia,Belarus,Belgia, Brazilia, Canada, China, Republica Ceha, Germania, India, Irak, Iran, Italia, Polonia, Portugalia, Romania, Serbia, Slovacia, Corea de sud, Tailanda, Marea Britanie si Statele Unite ale Americii).

Photos